dijous, 17 de maig del 2007

De què s'hi parla?


L'esquerra independentista avui té 293 pàgines de text i s'allarga fins a les 315 comptant annexos i bibliografia. Abans de la introducció, hi ha el pròleg d'en Jordi Porta. El llibre està dividit en els capítols que llistem a continuació. A la vegada cada capítol està format per entre 2 i 5 subcapítols.
  • Introducció (Llegiu-la aquí)
  • L'esquerra independentista parlamentària: ERC
  • L'esquerra independentista revolucionària
  • Les organitzacions polítiques de l'independentisme revolucionari
  • Intents de confluència política de l'EI: de Vinaròs a la CUA
  • Les organitzacions sectorials de l'esquerra independentista
  • La xarxa independentista
  • La relació amb els moviments socials i les xarxes crítiques
  • Elements de la identitat independentista
  • La mobilitizació independentista
  • La comunicació
  • Les diferències territorials
  • Apunts finals, el futur de l'independentisme

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Primer de tot voldria mostrar el meu absolut respecte cap a l'autor i la seva persona.
Posteriorment i des de la meva humil opinó voldria comentar breumenent, i a partir del publicat en aquesta blog, el llibre.

Considero que l'autor comet un error en englobar les Joventuts d'ERC i ERC dins l'Esquerra Independentista. Més enllà que aquestes dues organitzacions elles mateixes es puguin anomenar independentistes i d'esquerres, això en cap moment les engloba dins el moviment polític anomenat Esquerra Independendista (EI). Aquest moviment precisament es distancia especialment de l'anomenat independentisme parlamentari per les seues postures revolucionàries i de combat, que altres grups o han abandonat ja o mai han arribat/espirat a tenir.

Sense voler exentendre'm gaire més, vull dir simplement que em sembla un error posar dins el mateix sac realitats diferents i projectes polítics diferents.

De la mateixa manera que no tots som del Partido de la Ciudadania pel fet de ser Ciutadans, ni ERC ni les JERC formen part de l'Esquerra Independentists pel fet d'anomenar-se independentistes i d'esquerres.
El sol fet de voler barrejar uns i altres denota o mala intenció o poc coneixement del que es treballa.

L'Independentisme combatiu és el mateix que l'Esquerrra Independentista. I els agents que la composen estan clars: Endavant (org política), Maulets (org de joves), CAJEI (coord. d'assemblees de joves), SEPC (sindicat d'estudiants), COS (sindicat), Alerta Solidària (antirepressiu), CUP (institucional) i Mdt (org política).

Vagi bé, salut.

Unknown ha dit...

Hola, a aquest blog li falta l'enllaç al portal de l'esquerra independentista:

http://www.llibertat.cat


pd. I estic molt d'acord amb el primer comentari.


Salut!

Unknown ha dit...

Però l'últim missatge de l'autor al bloc crec que és prou aclaridor. El terme EI amb majúsculues l'utilitza pels col·lectius revolucionaris, i esquerra independentista en minúscules és un nom genèric per tots els col·lectius d'esquerres i independentistes. A mi, aquesta opció em sembla la més satisfactòria pels dos sectors.

tomàs ha dit...

Bé, crec que el fet de voler anomenar esquerra independentista a ERC i JERC només respon al fet de que aquests volen semblar el que no són. No es tracta de majúscules o minúscules és tracta de que el formar o no part de l'esquerra independentista no ho determinar l'autoproclamament, ho determina la feina i treball que és fa. És per aquest motiu que ERC i JERC no són esquerra independentista, ni amb majúscules ni amb minúscules.

Sembla mentida, després de tot, que encara estiguem discutint si ERC és o no independentista...