divendres, 4 de maig del 2007

Allò que no ha pogut entrar...

El fet de publicar un llibre que porti "Avui" al títol implica que en el moment que es publiqui ja haurà caducat una mica. L'esquerra independentista avui pretén fer una foto de l'estat del moviment independentista català actual. No pas un repàs històric, sinó una fotografia actualitzada. L'últim repàs de contingut del redactat s'ha fet a finals de març. Entretant han anat passant coses que ja no podran sortir publicades, que no contradiuen el text, sinó que més aviat el refermen. Per exemple, des de l'independentisme revolucionari s'ha iniciat una nova campanya 300 anys que commemora la pèrdua d'Almansa. El fet que sigui promoguda conjuntament per Maulets, Endavant i la CAJEI fa que s'hagi recuperat la unitat d'acció de la Campanya Unitària per l'Autoderminació de l'any passat, en un espai on les divisions han sigut constants.

S'ha estrenat a Barcelona, Èric i l'exèrcit del Fènix, tenim un nou mitjà digital proper al sobiranisme d'esquerres www.directe.cat , una nova edició del Catalunya Acció Sonora, on el grup més emblemàtic de l rock radical català, Obrint Pas, presentava nou disc i una accio de resistència popular al cim de la Carrasqueta en defensa de tv3 (veure'n video de vilawebtv).

Estarem també molt pendents de la manifestació de demà a València. Diem en el llibre que un dels moments importants del calendari independentista és el 25 d'abril i la manifestació convocada per ACPV que aplega a un gran nombre d'independentistes. La convocatòria de demà serà, perquè fa 300 anys d'Almansa, pel tancament de Tv3 i per la proximitat de les eleccions, més gran que la dels altres anys.