dissabte, 8 de setembre del 2007

Resum actes 11 setembre 2007 Barcelona

El dia 10 a la nit hi haurà els primers actes al Fossar de les Moreres, on la JNC es manifestarà a sota el lema Som la Joventut Nacionalista de Catalunya.

Al matí de l'onze, hi haurà les ofrenes a Rafael Casanova i al Fossar de les Moreres. A Casanova l'animació hi és a primera hora del matí i a partir de les 12 va de baixa quan ja han passat tots els partits i institucions. En canvi al Fossar des de les 0nze fins a quarts de tres hi ha molta gent i sobretot molta presència de l'esquerra independentista. Al costat mateix del Fossar, al Passeig del Born, s'hi fara a les 12.00 l'homenatge a Xirinacs organitzat per la Comissió independentista 11 de setembre. A la una, del Fossar en sortirà una manifestació per la llibertat de presos i preses polítiques catalans organitzada per Rescat.

L'acte de la Generalitat serà a les 12.00 al Parc de la Ciutadella. Durant tot el dia, destaca la concorreguda Fira d'entitats a l'Arc de Triomf. Al migdia hi haurà els dinars populars on destaquen els d'ERC i el d'Òmnium.

Manifestació a les 17.00 a la plaça Urquinaona. Si tot va com altres anys, començaran la manifestació el gruix de l'independentisme revolucionari (EI). Enguany convoquen conjuntament els col·lectius que més gent apleguen: CAJEI, Endavant i Maulets amb el lema Des de tots els fronts, els Països Catalans cap a la Independència i el Socialisme Poden reunir varis milers de persones, sobretot joves, que acabaran al Fossar on faran un míting. Darrera d'aquesta manifestació porten pancarta pròpia altres grups que agrupen com a màxim un centenar de manifestants, com el PSAN o el llibertari bloc negre.

L'altre gran bloc de la manifestació és el d'ERC, seguit de les JERC. Amenitzen l'espera de l'inici de la manifestació amb un míting dalt d'un camió, ja que els primers grups s'esperen una bona estona a començar per poder agrupar el màxim de gent. Els republicans caminen menys i s'aturen al monument a Casanova on tornen a fer un altre míting. Aquest any les JERC convoquen amb el lema : L'alternativa: Independència! i ERC, construïm una nació sobirana, cohesionada i moderna.

La Diada clourà amb la Festa de la Llibertat a l'Arc de Triomf, a pocs metres d'on acaben les dues manifestacions. La Festa, que organitza Òmnium i que convoca la Comissió 11 de setembre en els darrers anys ha estat, amb diferència, l'acte de la Diada més concorregut.

I, finalmet, en aquesta pàgina hi trobareu tots els actes detallats arreu del territori. Animació assegurada.