dijous, 20 de setembre del 2007

Flaixos de la diada 2007

Amb alguns dies de retard, fem un breu comentari d'alguns actes de la Diada relacionats amb l'esquerra independentista.

Augmenten les celebracions cíviques arreu del país a la vígilia. Girona s'ha sumat a la marxa de torxes amb gran èxit.

Dura esbroncada a les JERC al fossar; tot i que no s'arribà a les mans com el 2005, molta gent lamentà els fets per la mala imatge que dóna al conjunt de l'independentisme.

Míting concorregut i emotiu
en homenatge a Xirinacs al Passeig del Born on Joel Joan aconseguí les ovacions més grans.

Manifestació unitària de l'EI a la tarda. Convocaven Endavant, CAJEI i Maulets el qual donà una imatge d'unitat del sector a diferència d'altres anys. Segons la guàrdia urbana foren 3.500 i segons ells 5.000. Asseguren portar més manifestants que la manifestació d'ERC i JERC que els seguia i critiquen en diversos articles que els mitjans de comunicació els obviessin.

Multitudinària Festa de la Llibertat, amb la fira d'entitats i el concert d'Obrint Pas a vessar.

Curiosament mentre la majoria de diaris parlaven de les medalles d'or de la Generalitat als expresidents i de l'acte al Parc de la Ciutadella el gratuït Què! portava a primera pàgina: La diada más masiva, amb una foto de l'actuació dels bastoners a l'acte de l'independentisme revolucionari al Fossar a la tarda, en finalitzar la manifestació.

Passat la diada, l'independentisme revolucionari si que surt a la primera plana de tots els mitjans de comunicació arran dels fet de Girona i la crema de fotografies reials.