dissabte, 14 de juliol del 2007

Joves i alegres, però... combatius?La darrera presentació fins al setembre, la fem a l'Acampada Jove que les JERC organitzen a Sant Celoni. Tot i el "soroll" de la carpa veïna, una cinquantena de joves van escoltar atents la presentació. Tal com s'explica al llibre, l'Acampada és un veritable fenomen de l'independentisme juvenil. És la punta de llança d'un espai festiu i lúdic on l'independentisme ha descobert un filó per apropar-se als simpatitzants i on també destaquen el Rebrot i altres festivals arreu dels Països Catalans. Però... a part d'un espai de concerts multitudinaris i d'un aparador dels dos o tres estils adolescents i juvenils que flirtegen amb la radicalitat política..., és l'Acampada un espai realment polític? El que sí que és segur és que fa 15 i 20 anys l'independentisme polític no tenia aquests espais lúdics on treure muscle. Avui, cap altre espai polític català té la capacitat de convocatòria regular que té l'independentisme.

Ja que parlem de joves, aprofito per recomanar-vos la lectura de l'estudi Participació, política i joves que la Secretaria General de Joventut de la Generalitat va presentar fa pocs dies. En aquest exhaustiu treball hi surten reflectits algunes línies apuntades al llibre. Per una banda, la presència ferma de l'independentisme (joves que se senten només catalans) dins de la minoria de joves més polititzats i, per l'altra, l'existència d'un important grup de joves "lúdico-reivindicatius".
1 comentari:

Anònim ha dit...

Bones!
sóc el que està ajegut a la fotografia, amb la camiseta blanca
em sembla molt bé que defengueu les vostres idees però que no les plasmeu amb un grup de vallencs de l'acampada jove'07 que només anaven de festa.
apa vagi be