dimecres, 6 de juny del 2007

Embolica que fa fort: esquerra independentista



Parlàvem en aquest bloc del diferent significat que podia tenir el concepte esquerra independentista. Per alguns Esquerra Independentista (EI) és l'espai polític rupturista on hi trobem les CUP, Maulets, Endavant, la CAJEI, l'MDT i el PSAN, així com també el SEPC i alguns dels Casals Independentistes.

Ahir va sorgir un nou corrent a l'interior d'ERC encapçalat pels diputats Pere Aragonès i Uriel Bertran que també s'anomena Esquerra Independentista. Com ja m'ha fet notar algun lector, això embolicara més el debat sobre els límits d'aquesta expressió, encara que no faci massa gràcia als sectors revolucionaris, precisament quan acaben de sortir a la llum pública amb els resultats de les CUP.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Penso que això és prou intranscendent, "l'embolicada" serà una rucada pròpia d'espais com el Racó Català, i més enllà no tindrà quelcom d’interès polític. Ara bé alimentar i donar voltes a coses així potser et fa vendre més llibres, però poca cosa més.. (Potser estigui equivocat i la tingui, potser m'enganyo perquè em sembla que no hauria de ser així).

A nivell comercial cal dir que cal felicitar-te, la idea del bloc, el nom.. i sobretot la feina feta han generat força expectatives, ho heu (o ho has fet) molt bé!.

El llibre encara no l'he pogut llegir, però cal dir que vist el bloc i les opinions d'alguns lectors, ho faré (i et demano disculpes) des del prejudici de pensar que aquest no arriba a ser un anàlisi prou "científic" (pel meu gust; pel producte que esperava) i recalca anècdotes i qüestions com aquesta, buscant polèmiques i guerres de capelletes, prejudicis d'uns vers els altres, adjectivacions... sense entrar a valorar ben bé la realitat i la interacció entre les organitzacions independentistes d'esquerres i entre aquestes i la societat catalana.

Espero sorprendrem i passar una bona estona;

Roger Buch ha dit...

En 300 pàgines hi trobaràs algunes anècdotes, una mica de reflexió però sobretot, descripció contextualitzada.
Espero els teus comentaris una vegada hagis acabat!