divendres, 28 de setembre del 2007

Presentació a València


Presentació del llibre dijous 27 de setembre a l'edifici octubre de València amb un interessant debat amb els nombrosos assistents. Vegeu la crònica dels amics d'Acció Cultural del País Valencià que organitzaren l'acte.

dilluns, 24 de setembre del 2007

Mira si hem corregut terres...

Setembre de presentacions. La majoria organitzades per associacions locals que tenen ja un cert bagatge d'organització de debats, xerrades sobre el fet nacional català. Existeix un sotabosc immens d'entitats que fan el xup-xup arreu del país. Grups de gent jove, grups de gent més madura, bars i restaurants del rotllo, casals que viuen el sobiranisme de forma transversal.

En general presentacions amb una trentena de persones, on hem acabat debatent tant del passat, present i futur de l'esquerra independentista com dels debats actuals de les plataformes sobiranistes. Al Calisay d'Arenys, amb la gent d'Estelada 2014 a Olot, al Terra d0lça de Sant Cugat... i aquesta setmana Igualada i València on retrobarem a l'edifici Octubre l'Alvar Thomàs, antic company d'estudis de la UAB, en Toni Gisbert aquí vaig presentar el llibre Quan el mal ve d'Espanya a l'Òmnium i en Xavi Sarrià, vocalista d'Obrint Pas.

dijous, 20 de setembre del 2007

Flaixos de la diada 2007

Amb alguns dies de retard, fem un breu comentari d'alguns actes de la Diada relacionats amb l'esquerra independentista.

Augmenten les celebracions cíviques arreu del país a la vígilia. Girona s'ha sumat a la marxa de torxes amb gran èxit.

Dura esbroncada a les JERC al fossar; tot i que no s'arribà a les mans com el 2005, molta gent lamentà els fets per la mala imatge que dóna al conjunt de l'independentisme.

Míting concorregut i emotiu
en homenatge a Xirinacs al Passeig del Born on Joel Joan aconseguí les ovacions més grans.

Manifestació unitària de l'EI a la tarda. Convocaven Endavant, CAJEI i Maulets el qual donà una imatge d'unitat del sector a diferència d'altres anys. Segons la guàrdia urbana foren 3.500 i segons ells 5.000. Asseguren portar més manifestants que la manifestació d'ERC i JERC que els seguia i critiquen en diversos articles que els mitjans de comunicació els obviessin.

Multitudinària Festa de la Llibertat, amb la fira d'entitats i el concert d'Obrint Pas a vessar.

Curiosament mentre la majoria de diaris parlaven de les medalles d'or de la Generalitat als expresidents i de l'acte al Parc de la Ciutadella el gratuït Què! portava a primera pàgina: La diada más masiva, amb una foto de l'actuació dels bastoners a l'acte de l'independentisme revolucionari al Fossar a la tarda, en finalitzar la manifestació.

Passat la diada, l'independentisme revolucionari si que surt a la primera plana de tots els mitjans de comunicació arran dels fet de Girona i la crema de fotografies reials.

dimarts, 18 de setembre del 2007

"Si l'esquerra independentista hagués dut una pancarta signada només per la CUP, hauria sortit més al diari"


Podeu veure aquí l'entrevista sencera que m'ha fet el periodista Bernat Ferrer a Tribuna catalana sobre l'estat actual de l'esquerra indepedentista arran de la celebració de la Diada.
Alguns fragments que en Bernat destaca:

per separat, Maulets, Endavant i CAJEI són desconeguts. La CUP, la gent sí que sap què és

pensen en una organització nova per a l'Estat català, que no és l'autonomia portada al límit

amb una nova llei electoral, a la circumscripció de les Comarques Centrals (les CUP) es podrien colar al Parlament


Podeu veure una galeria d'imatges de la Diada 2007 que el mateix Bernat Ferrer ha fet per Tribuna.

dilluns, 10 de setembre del 2007

Ens veiem a la Diada!


Si ja us heu llegit el llibre i el voleu comentar personalment o bé si encara no el teniu i el voleu comprar, em trobareu durant tot el matí al Fossar de les Moreres, a la parada d'Òmnium. També podeu llegir l'article que vaig fer Tribuna sobre si la Diada va de baixa.

dissabte, 8 de setembre del 2007

Cartells de la diada (V) Manifestació de l'EI

Resum actes 11 setembre 2007 Barcelona

El dia 10 a la nit hi haurà els primers actes al Fossar de les Moreres, on la JNC es manifestarà a sota el lema Som la Joventut Nacionalista de Catalunya.

Al matí de l'onze, hi haurà les ofrenes a Rafael Casanova i al Fossar de les Moreres. A Casanova l'animació hi és a primera hora del matí i a partir de les 12 va de baixa quan ja han passat tots els partits i institucions. En canvi al Fossar des de les 0nze fins a quarts de tres hi ha molta gent i sobretot molta presència de l'esquerra independentista. Al costat mateix del Fossar, al Passeig del Born, s'hi fara a les 12.00 l'homenatge a Xirinacs organitzat per la Comissió independentista 11 de setembre. A la una, del Fossar en sortirà una manifestació per la llibertat de presos i preses polítiques catalans organitzada per Rescat.

L'acte de la Generalitat serà a les 12.00 al Parc de la Ciutadella. Durant tot el dia, destaca la concorreguda Fira d'entitats a l'Arc de Triomf. Al migdia hi haurà els dinars populars on destaquen els d'ERC i el d'Òmnium.

Manifestació a les 17.00 a la plaça Urquinaona. Si tot va com altres anys, començaran la manifestació el gruix de l'independentisme revolucionari (EI). Enguany convoquen conjuntament els col·lectius que més gent apleguen: CAJEI, Endavant i Maulets amb el lema Des de tots els fronts, els Països Catalans cap a la Independència i el Socialisme Poden reunir varis milers de persones, sobretot joves, que acabaran al Fossar on faran un míting. Darrera d'aquesta manifestació porten pancarta pròpia altres grups que agrupen com a màxim un centenar de manifestants, com el PSAN o el llibertari bloc negre.

L'altre gran bloc de la manifestació és el d'ERC, seguit de les JERC. Amenitzen l'espera de l'inici de la manifestació amb un míting dalt d'un camió, ja que els primers grups s'esperen una bona estona a començar per poder agrupar el màxim de gent. Els republicans caminen menys i s'aturen al monument a Casanova on tornen a fer un altre míting. Aquest any les JERC convoquen amb el lema : L'alternativa: Independència! i ERC, construïm una nació sobirana, cohesionada i moderna.

La Diada clourà amb la Festa de la Llibertat a l'Arc de Triomf, a pocs metres d'on acaben les dues manifestacions. La Festa, que organitza Òmnium i que convoca la Comissió 11 de setembre en els darrers anys ha estat, amb diferència, l'acte de la Diada més concorregut.

I, finalmet, en aquesta pàgina hi trobareu tots els actes detallats arreu del territori. Animació assegurada.

dimecres, 5 de setembre del 2007

dilluns, 3 de setembre del 2007

La catosfera ataca de nou !



Expliquem a l'Esquerra la gran importància d'internet en general i de la catosfera en particular com a noves eines de l'independentisme català. Aquest setembre s'acaba d'encetar una campanya per difondre massivament el vídeo de l'Eric. Sembla que la idea ve d'Arenys, on dimecres presentem el llibre.

Cartells de la diada (III) Les JERC